дом Общество Арестуваха Пламен Узунов, претърсват в София и Пловдив

Арестуваха Пламен Узунов, претърсват в София и Пловдив

84
ДЯЛ

Специализираната прокуратура извършва действия по разследване в кабинета на секретар на президента на Република България. Арестуван за 24 часа е президентският съветник по правните въпроси Пламен Узунов.

При акцията,след получено разрешение на съдия от Специализирания наказателен съд, се извършват претърсвания и изземвания на два адреса в София и Пловдив по досъдебно производство на Специализираната прокуратура.

В София се претърсва в кабинета на секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента на Република България. Изземват се документи и книжа, относими към предмета на доказване по делото, както и компютърни конфигурации.

По-рано днес беше задържан за 24 часа отново и бизнесмена Пламен Бобоков. Това е станало по разследването срещу него за търговия с влияние, след като прокуратурата разпространи комуникация на Бобоков с въпросния президентски съветник.

При акцията тази сутрин на прокурори в президентството, освен кабинета на секретаря Пламен Узунов, е претърсен и кабинета на съветника на държавния глава по сигурността Илия Мелушев.