дом Криминале Арестуваха трима криминално проявени в Карловско

Арестуваха трима криминално проявени в Карловско

177
ДЯЛ

Трима криминално проявени карловци са задържани от служители на районните управления в Карлово и Хисаря, съобщиха от полицията. Това са 22-годишен мъж и момчета на 17 и 18 години. До момента са събрани доказателства, че те са автори на опит и три противозаконни отнемания на леки автомобили, както и на три други кражби.

Преди дни, след като не успели да задигнат „Пежо“ на улица в подбалканския град, младежите откраднали „Фиат“ от съседен адрес и „Опел“ от село Иван Вазово. В село Песнопой младежите отнели портфейл с дребна парична сума и документи от паркиран лек автомобил „Фолксваген“, а от къща – два лаптопа, два мобилни телефона, парична сума и ключове за паркирано отпред „Пежо“, което също откраднали. В хода на работата е установено, че седмица по-рано тримата взели пари, инструменти и други вещи и от други два автомобила в Карлово.

Материалите по образуваните досъдебни производства са докладвани в Районна прокуратура. С постановление на наблюдаващия прокурор извършителите са задържани за срок от 72 часа. Продължава работата по установяване на съпричастността им и към други подобни престъпления на територията на областта.