дом Общество Борисов в „Господари на ефира“: Най-лошото по време на война са дезертьорите!...

Борисов в „Господари на ефира“: Най-лошото по време на война са дезертьорите! Една кутия цигари струва колкото една маска!… Как ще е празна хазната, с 10 млрд. лв?

108
ДЯЛ

„Дотук направихме правилните неща. Редица страни сега прилагат нашите мерки. Това е нещо непознато за медицината и света“, заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с борбата срещу коронавируса.

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски гостуваха на „Господари на ефира“. Разговорът се излъчи на живо на стената на веселяшкото предаване във Фейсбук. Тримата отговаряха на въпроси, зададени от потребителите на социалната мрежа.

Борисов каза, че все повече се притеснява от вируса, който мнозина са подценили. Той за пореден път сравни случващото се с война.

„Най-лошото по време на война са дезертьорите. Затова върнах назад днес задължителното носене на маски. Опитахме се да убедим хората, че това е за тяхно добро“, коментира той.

По думите му правителството върви по тънка нишка – хем да се спазват мерките, хем да не се паникьосват хората.

„Движим се правилно и то със съдействието на обществото. Маската служи, за да ни предпази. Всеки може да си ушие такава. Една кутия цигари струва колкото една маска. Ако не минем за 2-3 месеца тази криза, после ще трябва да се справяме със социално-икономическите мерки. За тези, които не могат да отделят 3 лева и да си купят маска, ще осигурим. Насила не можем да сложим на никой, но във всички слуачи помага“, подчерта още той.

Ген.-майор Венцислав Мутафчийски коментира, че идеята на по-строгите мерки е да се предотврати струпването на хора.

Премиерът отхвърли твърденията, че държавната хазна е празна.

„Как ще е празна хазната, с 10 млрд. лв? Колкото по-малко изхарчим по време на кризата – по-добре – затова го правим. Искаме да се подготвим. Системите са пълни с пари. Откъде даваме 60 млн. лева за пенсионерите? Една година ще плащаме 60% за хората, останали без работа“, поясни премиерът.

„Скандали има в цял свят. Колко хубави бяха тези скандали, а да няма коронавирус“, коментира още Борисов.

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че не е време за дребни политически сметки. „Най-голямата задача е да спасим човешките животи, на второ място – да спасим икономиката. Ние се готвим за най-лошия сценарий“, сподели Дончев.

Видеото е със 17 000 гледания

Снимка: „Господари на ефира“, Фейсбук

plovdiv168.com