дом Общество Борисов спаси парка зад хотел „Санкт Петербург“! Къде се скри Тотев?

Борисов спаси парка зад хотел „Санкт Петербург“! Къде се скри Тотев?

230
ДЯЛ

Паркът зад хотел „Санкт Петербург“ остава зелена площ и няма да бъде застроен. Това е новината от посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Пловдив.

Премиерът, който рядко идва в града под тепетата, се срещна с протестиращите и обеща: Паркът остава, няма да се строи, надявам се по-често да се виждаме!

Борисов бе посрещнат от гражданите с овации и бе придружен от финансовия министър Владислав Горанов, вицепремиерa Томислав Дончев и областния управител Здравко Димитров. Борисов бе категоричен, че като кмет на София се е изправял не веднъж пред такива казуси, като той ги е решил в полза на гражданите. „Бяха си взели градинките пред Японския хотел и Южния парк. Има едно лекарство – в плана на Пловдив това се озеленява и става парк, така че който иска да купува частни паркове.
Това съм го разпоредил. Това ще остане зелено“, коментира Борисов. Хората бяха изключително благодарни на премиера за намесата и го изпратиха със скандирания „Бойко, победа“. „Доволни сме. Мисля, че премиерът, когато е обещал нещо винаги го е изпълнявал. Битката продължи два месеца, но неговото присъствие тук мисля, че е отговор – да, ще има парк“, сподели Нели Джингарова. „Жалко, че се стигна до тук, но живеем в България и нещата се случват на последна инстанция“, допълни Иво Константинов.
На срещата няма представители на Общинска администрация и на кмета Иван Тотев.
plovdiv168.com