дом Икономика ВМРО е против строеж на временен паркинг на Пещерско шосе

ВМРО е против строеж на временен паркинг на Пещерско шосе

445
ДЯЛ

ВМРО няма да подкрепи отдаването под наем на терен, на който да се изгради временен паркинг на „Пещерско шосе“. Това заявиха от пловдивската организация на партията преди утрешната сесия.

Предложението е внесено от зам.-кмета арх. Невена Балчева и предвижда общината да даде под наем чрез търг имот от над 7 декара, който попада в бъдещето разширение на „Пещерско шосе“. Теренът е до здравната инспекция и болница „Пълмед“, а инвестиционното предложение идва от сързаната с болницата фирма „Булфарма“.

Теренът ще бъде получен за месечен наем от 2 200 лв. и ще се изграждат над 100 места за паркиране. Да приемем, че паркирането ще струва 1 лев на час. Нека всеки сам си направи сметката дали тази инвестиция и този наем няма да се избие за по-малко от един работен ден, отбеляза лидерът на ВМРО-Пловдив Борислав Инчев. Той заяви, че ако общината изгради този паркинг, то за две седмици ще има много повече приходи, отколкото наема за цяла година.

Хората, които живеят на първа линия до въпросния терен, събират подписка срещу изграждането на такъв паркинг. Исканията им ще бъдат представени по време на утрешната сесия.

Групата на ВМРО няма да покдрепи и още две други точки от дневния ред на сесията в четвъртък – отпускането на сума от над 200 хиляди лева за дейности, свързани с изграждането на на детска градина на ул. „Богомил“, както и увеличаването на служителите на общинското предприятие „Градини и паркове“