дом Общество Внасянето на вот на недоверие е абсолютно необходимо

Внасянето на вот на недоверие е абсолютно необходимо

123
ДЯЛ

„Смятам, че всички в българското общество са наясно в какво състояние е държавата, корупцията. Затова хората са по улиците и по площадите. Корупцията и на децата е ясно, че е попила абсолютно всички сфери и се шири. Това не са само наши оценки, но и оценки на международни организации. Смятам, че решението на НС на БСП да бъде внесен такъв вот на недоверие е повече от необходимо. Това го показва обстановката в страната“, това заяви в интервю за Радио Пловдив Георги Търновалийски, пловдивски депутат от БСП.

БСП внася пети вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“, като за втори път темата ще бъде „корупция“. Това ще се случи в 13.00 ч., когато парламентарната група ще внесе в деловодството на Народното събрание искането. БСП има достатъчно депутати за да събере нужните гласове за внасяне на вот на недоверие, но не и необходимите 121 гласа за гласуване в зала.

„Това са парламентарните възможности за да изразим ясно и категорично отношението си към управлението – чрез искания вот на недоверие. Чрез парламентарната трибуна, чрез мотивите и дебата, който ще проведем, ние ще изпълним конституционната процедура и възможностите, които имаме като парламентаристи. Да, ние сме наясно, че няма да получим подкрепа от нито една политическа сила в НС, но нека всеки да отговаря за действията си. Ние не можем да премълчаваме това, което се случва в държавата“, коментира още Търновалийски.

Георги Търновалийски не се ангажира с коментар за разпространените от прокуратурата записи на телефонни разговори на Васил Божков, включително и с народния представител от групата на „Коалиция за България“ Александър Паунов.

„Какво очаквате да коментирам? Колегата е политик с опит. Той ще отговори на всички въпроси, които има към него. Не мога да коментирам един разговор по телефона. Още повече – не съм разговарял с него, не съм го чул. Той сам е решил да напусне ПГ на „Коалиция за България“. Това е негово решение“, каза Търновалийски.