дом Криминале Германия екстрадира доказан убиец на пътя в Пловдив

Германия екстрадира доказан убиец на пътя в Пловдив

514
ДЯЛ
Това е първият подобен случай в историята на пловдивското правосъдие

Пловдивският Апелативен съд постигна успех в изпълнението на присъдата на Ангел Чавдаров, след като въпросният бе екстрадиран от Германия, където се укриваше след убийството на двама свои приятели при пътен инцидент от 2015 година.

Върховният касационен съд потвърди присъдата от 6 години и половина затвор и одобри искането за екстрадиция на Чавдаров, след като вече бе ясно, че е локализиран в Германия.

Съдебните власти в страната са го задържали и вече са го изпратили към България, за да излежи присъдата си.

Случаят на Ангел Чавдаров е особено показателен за неправоспособните шофьори, движещи се и в момента по родните пътища.

На 18 юни 2015 година около 20:30 часа той качил двама свои приятели на 25 и 21 години, за да ги повози в новата си кола от Кричим към Устина. Колата дори не била регистрирана в КАТ, а Чавдаров нямал намерение и да се пробва да изкарва книжка.

Те тръгнали да тестват възможностите на автомобила, когато на остър завой с ограничение от 60 км/ч влезли с двойно по-висока скорост. Насреща се появил тежкотоварен камион, който нямал време да реагира, за да избегне сблъсъка и групата се натресла челно в него.

При катастрофата на място остават двамата спътници на шофьора, а той решава да избяга от местопроизшествието и бързо заминава за чужбина, за да се укрие от властите.

Но ето, че 3 години по-късно той ще трябва да понесе отговорността за двойното убийство.

Източник: „Дарик“ Радио