дом Общество Гости от Окаяма засадиха японска вишна в Пловдив

Гости от Окаяма засадиха японска вишна в Пловдив

100
ДЯЛ

Три дръвчета от вида японска вишна засадиха вчера заместник-кметът Георги Титюков и Такео Йошида и Хироши Гото, специалисти в областта на спорта в общината в побратимения японски град Окаяма. Общо 30 дървета бяха засадени в района на Младежки център – Пловдив. Спортната зона ще бъде обогатена с екзотични видове като магнолия, индийски люляк, бамбук, ароматна върба, златен хималайски кедър, ливански кедър, кактус, блатен кипарис, османтус, ликуидамбър, плачещи рози и др.

Каква е дейността на Младежкия център, как привличат все повече млади хора и как реализират все по-успешни и интересни проекти представи екипът на ОП „Младежки център – Пловдив“ начело с директора Димитрия Тодорова – Андонова.

Такео Йошида и Хироши Гото са в България за уточняване на детайли за съвместната си дейност с федерациите по борба, волейбол и бадминтон, след като през 2016 г. беше подписано споразумение за сътрудничество между Министерството на младежта и спорта и японското министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите.

Подчертано бе, че всяка година между побратимените градове Пловдив и Окаяма се провежда ежегоден обмен на ученици за по една седмица

През 2017 година 10 деца от Япония бяха в Пловдив 1 седмица, и гостуваха на семейства на ученици от ЕГ „Иван Вазов“ и ЕГ „Пловдив“, имаха културна програма.

През 2018 година 10 ученици от Пловдив посетиха Япония. През 2019 година 8 деца ще пристигнат от Япония в Пловдив и 8 ще заминат за една седмица.

Снимки: Община Пловдив