дом Икономика Димитър Консулов осигури рекорден награден фонд за два турнира по езда

Димитър Консулов осигури рекорден награден фонд за два турнира по езда

119
ДЯЛ
Над 150 старта на ден и битка за рекорден награден фонд – това ще се случи през уикенда на конната база край село Царацово.
Собственикът на доказаната и наложила се през годините като марка №1 майонеза „Краси“ – Димитър Консулов, осигури нечуван награден фонд за задаващия се конен турнир. Селото край Пловдив ще посрещне състезанието по прескачане на препятствия за Купа „Краси“ и Купа „Хисар“.
Арена на събитието ще бъде конна база „Фригопан“, а сумата, която ще се разпределя между участниците и призьорите е 16 700 лева, 12 400 лева от тях са осигурени от Консулов.
„Конете и ездата учат всички на истинска любов, трудолюбие чрез грижи, отдаденост, коректно отношение и най-вече на активност сред природата. Благоприятното въздействие на общуването с конете се изразява като разтоварващ и оздравителен ефект, ездата е от спортовете с най-комплексно натоварване. А досегът с благородните животни поразява и обогатява“, коментира Димитър Консулов.
Димитър Ангелчев, който стопанисва конната база съобщи, че се очакват между 150 и 200 старта на ден. Точната бройка ще стане ясна в петък, когато изтича срокът за записване на участници в надпреварата.
Ангелчев разкри, че е доволен от факта, че марката „Майонеза „Краси“, чрез своя собственик, застава зад състезанието и прави, така че то да се превърне в конкурентно и чакано от мнозина.
„Конният спорт възпитава любов към животните и дисциплина. Малко хора са наясно, че ездата и конете правят, така че децата много по-лесно да преминават през сполетели ги трагедии. Например – загуба на родител. Заниманието с конен спорт прави възможно детето да се абстрахира от семейната трагедия и да не се вглъбява в нея. Изключително важно е да се знае и, че ездата е незаменима рехабилитация за болни дечица“, отбеляза Ангелчев.
Конният спорт е единственият, в който мъжете и жените се състезават заедно и се конкурират. „Тандемът между човек и кон е най-важното нещо, което обаче се постига много трудно. Може жокеят да е страхотен, но ако конят не е – то резултати няма да има. Обратното също е в сила. Това е спорт, в който се залага много и на облеклото, което е необходимо да е представително“, допълни стопанинът на конната база.
Конната база в Царацово побира 800 зрители и се очаква да е пълна за турнира по прескачане на препятствия за Купа „Краси“ и Купа „Хисар“ на 29-30 септември.
plovdiv168.com