дом Други ДПС изхвърли от редиците си кмета на Хитрино Нуридин Исмаил, държал се...

ДПС изхвърли от редиците си кмета на Хитрино Нуридин Исмаил, държал се нагло

560
ДЯЛ

ДПС изключи от партията кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмед. Това съобщи пред журналисти народният представител от Движението Йордан Цонев (видео).
„Основната причина е, че са твърде много сигналите от гражданите на Хитрино, че възстановяването на Хитрино не върви съобразно техните очаквания. Няма прозрачност в дейността на кмета и на общинската организация, в частност на Общинския съвет. Дори членовете на Обществения комитет, който бе създаден във връзка с възстановяването на Хитрино и разходването на средствата, нямат информация какво става там”, обясни Цонев.
”Кметът се държи арогантно, не дава информация. Сайтът, който трябва да поддържат с информация за постъпилите средства, не дава информация”, допълни той. Цонев не каза дали има съмнения за финансови злоупотреби. „Винаги непрозрачността води до съмнения за такива неща”, обясни все пак той.
След зловещата влакова катастрофа, кметът на Хитрино Нуридин Исмаил изведнъж получи достъп до десетки милиони левове. По принцип годишният бюджет на общината е около 7 млн. лв., но за подпомагането й след експлозията на цистерните се натрупаха над 32 милиона.
plovdiv168.com