дом Икономика Друга фирма ще строи зоопарка

Друга фирма ще строи зоопарка

78
ДЯЛ

За строителството на Пловдивския зоопарк ще бъде обявена нова обществена поръчка. Договорът с досегашния изпълнител – фирма „Запрянови – 03“ е прекратен, съобщи кметът Здравко Димитров.

Фирмата настоява Общината да й изплати 700 000 лева, като за претенцията ще води с нея съдебни дела.

Димитров изрази готовност средствата да бъдат изплатени след влязло в сила съдебно решение. По думите му, единственият начин окончателното завършване на новия зоопарк в Пловдив да стане факт, е то да се осъществи от нов изпълнител.

Собственикът на фирмата – строител Вакрил Запрянов потвърди, че е получил писмо от кмета за прекратяване на поръчката по взаимно съгласие и че водят дело за неизплатените средства за извършените дейности до спирането на строителството преди 5 години. Той уточни, че водят делото, защото в противен случай ще изтече давностният срок, за да си получат дължимите 700 хиляди лева.

Запрянов е категоричен, че общината не е имала претенции към работата на фирмата. По думите му, Зоопаркът е изграден на 95-96%. Като причини за стопиране на строителството, той посочи необходимостта да се направят промени в проекта и делата срещу бившия кмет.

Строителят не изключи вероятността да участва и в новата обществена поръчка, ако условията бъдат приемливи за фирмата му.