дом Здраве Животът трябва да продължи нормално, но отговорно

Животът трябва да продължи нормално, но отговорно

120
ДЯЛ

Всички спортни, конгресни, културни и др. събития в Пловдив могат да се провеждат на закрито и открито при заетост на местата до 50%, спазване на дистанция от 1,5 м. и всички противоепидемични мерки, се казва в изявление на председателят на Общинския кризисен щаб в Пловдив д-р Калин Калинов.

Според него на този етап няма данни за особено завишаване на заболеваемостта в Пловдив. Следим стриктно предписанията на националния и областния оперативен щаб и сме в постоянна координация с РЗИ, заявява д-р Калинов.

От общинския щаб призовавават хората да спазват правилата за индивидуална хигиена и защита – носенето на маски в закрити помещения и в градския транспорт, използването на дезинфектанти и спазване на социалната дистанцията.

Животът трябва да продължи нормално във всички сфери, но всеки един от нас трябва да е отговорен към себе си и околните, се казва в изявлението на общинския кризисен щаб.
По- рано днес кметът на Пловдив Здравко Димитров и директорът на ОД на МВР ст. комисар Йордан Рогачев предупредиха, че ако броят на заразените с Ковид-19 продължи да расте ще се наложи ограничаване на масовите събирания.