дом Криминале Задържаха нелегални тютюни и камъни за наргиле в Пловдив

Задържаха нелегални тютюни и камъни за наргиле в Пловдив

405
ДЯЛ

Екип на митническа мобилна група задържа тютюн и камъни за наргиле без акцизен бандерол в търговски обект в Пловдив, съобщиха от Агенция „Митници“.

Преди четири дни митническите служители извършили проверка в склад – офис на фирма, занимаваща се с продажба на акцизни стоки и аксесоари за тях. При проверката, в съседна до склада гаражна клетка, са открити 1870 къса пурети с акцизен бандерол,  съхранявани без издадено по установения ред разрешително за търговия с тютюневи изделия по ЗАДС.

Проверката продължава в нает от фирмата павилион за бързо хранене, намиращ се в голям търговски център на територията на Пловдив. В помещението са открити 2015 кутии с надпис „FG“ в разфасовки по 50 грама тревиста маса с различен цвят и аромат, предназначена за пушене с наргиле с общо количество 100,750 кг, както и 151 кутии по 120 грама, съдържащи камъни за наргиле с марката „BIGG ice rockz“. Кутиите с тютюн и камъни за наргиле са без български акцизен бандерол. 

Тютюневите изделия са задържани.

За липсата на разрешително за търговия с тютюневи изделия срещу собственика на фирмата е образувано административно-наказателно производство.

По случая с откритите тютюн и камъни за наргиле без акцизен бандерол е образувано досъдебно производство по описа на Териториален отдел „Митническо разследване и разузнаване – Тракийска“, което се провежда под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.