дом Общество Каназирева, след подаръка от Борисов: Няма да се променя!

Каназирева, след подаръка от Борисов: Няма да се променя!

267
ДЯЛ

За някои е кака Здравка, за други „подводницата на Гергов“, за трети просто красива жена. Тя е адвокат Дани Каназирева, основател и лидер на „Съюз за Пловдив“ .
Остана трета на кметските избори в Пловдив, но днес премиерът Бойко Борисов изненада всички, дори и пловдивските гербери, назначавайки Каназирева за областен управител.
Дани Каназирева:
„Да, получих предложение да заема поста на областен управител на Пловдивска област. Имах малко време за размисъл, което използвах за обсъждания с моите колеги от “Съюз за Пловдив”. Бях изправена пред конкретен избор – или да продължа да критикувам, без да имам възможност реално да решавам; или да дам всичко от себе си за развитието на Пловдив и региона. Реших да опитам да дам всичко от себе си, защото е крайно време да задвижим отлагани отдавна проекти и да направим така, че Пловдив и регионът да догонят София. Това може да стане в диалог с правителството и общините от областта, чрез подобряване на инфраструктурата и въвеждане на ясни правила за работа на всички нива на управлението. Надявам се, че ще работим в консенсус за превръщането на Пловдив и региона в още по-привлекателни за инвестиции в производства с висока добавена стойност, които да предлагат високи заплати на служителите си, е невъзможно без рязък скок в развитието на инфраструктурата. Най-големите проекти обаче изискват огромна енергия, защото ангажират различни институции. Нито само общината, нито само държавата могат сами. Готова съм да дам тази енергия за конкретни проекти като реновирането на Летище Пловдив, довършването на околовръстното шосе, изпълнението на Воден цикъл, реализиране на Южен обходен колектор, както и осигуряване на финансиране за проекти като “Модър – Царевец”, пробива на Водната палата и реставрирането на паметниците на културата в Пловдив. В правомощията на областния управител е и да следи за законността на актовете на кметовете и общинските съвети. Няма да щадя усилия за Пловдив и региона. Няма да се променя и очаквайте от мен същото високо темпо на работа, почтенност (почтеност – грешката е на Каназирева), уважение и същата непримиримост с несправедливостта“.
Plovdiv168.com