дом Общество Купата на България ще бъде показана официално пред пловдивчани

Купата на България ще бъде показана официално пред пловдивчани

135
ДЯЛ

Футболистите на „Локомотив“ – Пловдив ще покажат официално Купата на България на площад „Стефан Стамболов“. 

Водите на фонтана пред община Пловдив ще бъдат оцветени в бяло в чест на отбора, който победи при вчерашното дерби за Купата на България. 

Церемонията е насрочена за 18.00 ч. 

Според полицията не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред в столицата по време на дербито за Купата на България. Около 40 души са били арестувани.

Около 18.30 часа на ул. „Екзарх Йосиф“ след възникнал конфликт, прераснал в сбиване между трима фенове на „Ботев“ – Пловдив и привърженици на ПФК „Левски“, като пловдивчаните били нападнати от маскираните фенове на столичния отбор. Част от нападателите били задържани непосредствено след инцидента в близките улици, а останалите опитали да се укрият във фен клуб на ул. „Цар Симеон“. Всички 19 души са задържани и отведени в столично районно управление.

По време на придвижването към националния стадион са били задържани петима фенове с пиротехнически изделия. 

Непосредствено преди влизането на стадиона, на изградените контролно пропускателни пунктове са били задържани 14 души, от които шестима – със забранени предмети (пиротехнически изделия, маски и електрошоково устройство), петима – с наркотични вещества и трима, неизпълнили полицейско разпореждане.

75 души са били върнати от входовете на спортното съоръжение заради нетрезвото им състояние. Други двама мъже, фенове на „Ботев“ – Пловдив са задържани в района на стадиона за нанесен побой на възрастен мъж преди началото на мача.