дом Други Кървавата нощ в Шекера… заради любовна драма

Кървавата нощ в Шекера… заради любовна драма

951
ДЯЛ

Циганската свада в Шекер махала, която по-късно се прехвърли и в спешното на МБАЛ „Св. Георги“, е провокирана от любовна драма. За това разказаха жители на квартала. Според тях един от пострадалите е прелъстил жената на човек от противоположния клан. Това е и причината да се стигне до кървавия инцидент.

Според нападнатите е стреляно с ловна пушка, двуцевка, с дължина на цевите от 60 или 70 сантиметра. Стрелецът-рогоносец се казва Шаип и живее в съседство.

Той първо е минал по улицата с колата си, за да се увери, че има някой в къщурката. След това се е прибрал до дома си, за да вземе пушка и подкрепления и се е върнал. Стрелял е директно по прозореца на къщата, който е на около метър от земята. През това време в стаята имало жена, която обаче била легнала да си почита. Единствено това я е спасило от смъртта. Стреляно е общо 5-6 пъти, а един от потърпевшите е бил
наръган с нож в гърба. Оръжието е в неизвестност и се издирва от полицията.

Нападнатите споделиха, че до подобен инцидент се е стигнало и преди 10 дни. Тогава не е имало ескалация на напрежението. Те поискаха бърза реакция от страна на органите на МВР, за да не се налага да се саморазправят и да вдигат на крак цялата махала.