дом Спорт Марица продължава да търси първата си победа в Европа

Марица продължава да търси първата си победа в Европа

494
ДЯЛ

Момичетата от Марица Пловдив продължават да търсят първата си победа в Шампионската лига, след като снощи изпуснаха успеха срещу полския шампион Хемик Полице.

Пловдивчанки“ преживяха нова страхотна драма в петгеймов трилър, в който обратите се случваха при абсолютно всеки удобен момент.

Първият гейм отиде в полза на гостите от Полице при резултат 19:25, а следващите две части бяха спечелени от нашите момичета на 18 и 23 точки.

В четвъртия гейм полякините бяха на косъм да си изпуснат солидна преднина, след като волейболистките в жълто и синьо наваксаха пасив от 5 точки в края на гейма, но в крайна сметка успехът отиде в грешната посока при 20:25.

В тайбрека публиката предвкусваше победата, тъй като размяната на полетата дойде при 8:5 в наша полза, а след това резултатът набъбна до 10:7, но точно тогава някаква магия попречи на Марица, за да довърши започнатото след неприятна серия от сервиси на Бянка Буша. Така Хемик се завърнаха от мъртвите, за да спечелят мача с 3:2 гейма и резултат в тайбрека от 11:15.

Статистиката в края на срещата показа, че топ реализаторката е Малвина Смажек с нейните 20 пункта, а след нея останаха Нася Димитрова, Десислава Николова и Симона Димитрова с по 17 точки.

Следващият мач на Марица е в Сърбия срещу тима на Визура Рума на 20 февруари от 21:30 часа българско време.