дом Общество Мащабен протест се очаква в Пловдив

Мащабен протест се очаква в Пловдив

102
ДЯЛ

Пловдивчани ще излязат на масов граждански протест днес.

Очаква се той да е най-мащабен от началото на шестдневните антиправителствени демонстрации и в него да се включат жители от цялата област.

Шествието ще тръгне от паметника на Съединението в Пловдив в 19 часа, ще мине през Главната улица и ще стигне до общината. Обратният маршрут ще е през Тунела и бул. “6-ти септември” отново до площад “Съединение”.

Част от бул. „Цар Борис III Обединител“ се затваря за движение на пътни превозни средства тази вечер – 16 юли (четвъртък), от 20:30 до 21:30 ч. Ограничението обхваща двете платна на булеварда от кръстовището с ул. „Граф Игнатиев“ (при бившата сграда на „Патологична бременност“) до кръстовището с бул. „Шести септември“. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

В същия интервал от време се спира движението на ППС и по бул. „Шести септември“ в отсечката от „Баня Старинна“ до площад „Съединение“. Причината за временната организация е провеждането на шествие.
Автобусите по 14 линии от масовия обществен вътрешноградски транспорт – №1, 4, 7, 9, 11, 15, 20, 22, 26, 27, 37, 44, 93 и 99 ще са с променени маршрути. Част от тях ще минават по бул. „Източен“, а останалите – по бул. „Руски“ и ул. „Победа“.