дом Криминале МВР пусна снимка на избягал затворник в Пловдив

МВР пусна снимка на избягал затворник в Пловдив

862
ДЯЛ

МВР публикува снимка на затворника, който вчера е избягал след работа от външен неохраняем обект в Пловдив.
След 18 часа в Областната дирекция на МВР е постъпил сигнал, че 42-годишният лишен от свобода Георги Танчев не се е прибрал в затвора след приключване на работа на външен обект край града.

Мъжът е среден на ръст, с нормално телосложение, кестенява коса и тъмни очи.

Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, могат да сигнализират в дежурната част на МВР-Пловдив на телефони 032/632210 и 032/932323, в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112.

Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебното производство за бягството на затворника, съобщиха от държавното обвинение.

Георги Танчев изтърпява влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер на 1 година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим. Съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, лишените от свобода, изтърпяващи наказание при първоначален „общ“ режим, могат да полагат труд на външни обекти.

Танчев е бил приведен в затворническото общежитие „Хеброс“ на 9 март 2018 г. До момента той е бил осъждан многократно за престъпления против собствеността и притежаване на наркотични вещества.

Под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирване на избягалия затворник.

Предвиденото от закона наказание за бягството е до три години „лишаване от свобода“.