дом Здраве Медиците от Онкото подкрепят д-р Парашкев Цветков за шеф

Медиците от Онкото подкрепят д-р Парашкев Цветков за шеф

96
ДЯЛ

173 служители на КОЦ-Пловдив застават зад директора доктор Парашкев Цветков. Това стана ясно по време на сесията на ОбС, където беше представена подписка на медиците във връзка с предстоящия конкурс за шеф на здравното заведение.

В писмо до ОбС служителите на центъра заявяват своята удовлетвореност от работата на досегашия директор.

„Изразяваме пълна подкрепа към доктор Парашкев Цветков. Силно се надяваме, че и за в бъдеще ще имаме възможност да управляваме своята свята професия под ръководството на доктор Цветков“, се казва в документа на служителите на КОЦ до ОбС.

Днес съветниците трябва да гледат предложението, внесено от общинския съветник от „Демократична България“ Йордан Иванов, с което да се направят промени в изискванията към кандидатите, които се явяват на конкурс за директор на КОЦ-Пловдив. Най-важната от тях е до него да се допускат само специалисти, които имат медицинско образование – „магистър по медицина“, съответно по дентална медицина. Другите изисквания са да имат най-малко десет години трудов стаж в областта на висшето образование, а също и поне пет години ръководен опит като директор на лечебно заведение.