дом Здраве Медици, футболист, фенове и абитуриенти с Covid-19 в Пловдив

Медици, футболист, фенове и абитуриенти с Covid-19 в Пловдив

85
ДЯЛ

Всички от обявените за денонощието 21 слуая в област Пловдив са на домашно лечение, няма настанени в болница.

Регистрирани са две медицински лица – лекари от неврологичното отделение на УМБАЛ “Пълмед“. Предприети са всички противоепидемични мерки, както и за пълна дезинфекция на отделението. Изследван е целият персонал, а отделението е затворено до излизане на всички проби.

Един футболист на 23 години от Локо Пловдив е с положителен тест за коронавирус. Положителни са пробите и на седем фенове, които са били на мача за купата в столицата, а след това са посетили дискотека „Сикретс“, един е бил и в „Бушидо“.

Има нови три случая на абитуриенти, двама от тях също са посетители на тези дискотеки. Третият е празнувал бал в НДК –София, а след това е посетил и барове в столицата. Положителна е и неговата майка. В друг случаи имаме момче на 17 години, което е присъствало с родителите си на абитуриентски бал на свой близък е с положителна проба.

Сред новите случаи има един мъж, които е дал положителна проба след ваканция на морето и съобщава, че е посещавал различни нощни заведения там.

В ранния следобед Областният кризисен щаб да вземе конкретни решения за предприемане на допълнителни мерки.

Междувременно областният управител Дани Каназирева обяви, че дадената от нея проба за изследване с PCR тест за Covid-19 е отрицателен резултат:

„Нямах притеснения, но го направих най-вече за спокойствието на хората, които контактуват eжедневно с мен, а също така и за сигурността на журналистите, които отразяват дейността на Щаба и Областна управа“.