дом Криминале Младеж, заснел самоубийството на своя приятелка, е обвинен в съучастничество към деянието

Младеж, заснел самоубийството на своя приятелка, е обвинен в съучастничество към деянието

512
ДЯЛ

На 5 май тази година властите в Пайсън, Юта, констатират смъртта на 16-годишната Джчандра Браун, която се е обесила в околията на града.

Случаят се усложнява, когато става ясно, че нейният приятел Тирел Пржибисиен заснема 10-минутно видео на самоубийството и мигновено се сдобива с обвинение по случая.

В момента в САЩ тече обществена дискусия по темата, тъй като става въпрос за истински прецедент, в който се решава съдбата на един 18-годишен младеж, грозяща го присъда от 15 години зад решетките.

Прокуратурата в Юта разполага с безспорни доказателства, че младият господин Пржибисиен не просто е стоял безучастно в самоубийството, а е коментирал намеренията на госпожица Браун със свои приятели, споделяйки че нямал търпение да стане свидетел на този ужасен акт.

Извадка от чат в социалните мрежи доказва намеренията на момчето, който дори дал съвет на самоубийцата, че, ако използва кислород, ще успее да отнеме живота си по-лесно.

По американските закони в момента важи такъв, че бездействието в кризисни ситуации е подсъдимо, но деликатността на този случаи привлича симпатизанти в едната и другата посока.

Източник: CNN