дом Бизнес Млад гений привлече инвестиции за над 2 милиона лева в проекта си...

Млад гений привлече инвестиции за над 2 милиона лева в проекта си за „умен дом“

723
ДЯЛ

В България винаги сме робували на една максима, гласяща – „Не ми давай акъл, а пари, защото акъл си имам.“ Ако за повечето от нас това си остава просто един висящ във въздуха израз, за 22-годишния Любомир Янчев е самата реалност.

Позволете ни да ви представим едно обикновено на пръв поглед момче, което вече трета година ръководи една от най-бързо развиващите се компании у нас.

Г-н Янчев е едва 20-годишен, когато основава компанията MClimate, въз основа на едно създадено от него устройство, наречено „Мелиса„. „Мелиса“ е интелигентно устройство за климатични системи, целящо да дава оптимални енергийни резултати. Реализацията е толкова добра, че той привлича редица инвеститори, сред които е и основателя на Телерик – Васил Терзиев. Най-новото капиталовложение пък идва от RosslynCapital, като общата сума вече възлиза на повече от 2 000 000 лева.

За период от три години MClimate изгражда дистрибуторска мрежа в 27 страни, а в Испания, Италия и Индия на пълни обороти работят локални офиси.

Не е изненада, че някои побързаха да сравнят Любомир Янчев със Стив Джобс, тъй като българинът също залага изцяло на интелекта си, за да даде на света това, от което дори не е знаел, че има нужда. И при това на такава ранна възраст.

В обозримо бъдеще очакваме г-н Янчев да вкара контрола върху всички електроуреди от дома и офиса в ръцете ни.