дом Криминале Намалиха присъдата на тройния убиец от бул. „Руски“

Намалиха присъдата на тройния убиец от бул. „Руски“

692
ДЯЛ
Той ще остане 5, а не 6 години зад решетките

Върховният касационен съд (ВКС) удовлетвори желанието на Любомир Трайков и защитниците му, да намалят 6-годишната му присъда на 5, след като те обжалваха на последна инстанция.

През ноември 2016 година г-н Трайков става причината за тройното убийство на мътя, станало емблематично за цялата страна, тъй като включваше шофиране в нетрезво състояние с двойно над допустимата скорост за градски условия.

Миналата година Апелативният съд в Пловдив реши да затвори убиеца в затвора за 6 години, намалявайки първоначалното предвидената присъда от 7,5 години с 1/3, заради фактът, че той се признава за виновен и приема гледане по съкратената процедура.

ВКС преразгледаха наказанието, отчитайки факта, че една от жертвите също е допринесла за кървавия инцидент, като е отнела предимството на г-н Трайков.

Като коментар можем да добавим, че съдът взема странно решение с оглед високата скорост, с която е летял подсъдимия. Ограниченията в Пловдив са такива, не просто за да дадат възможност за по-нормално предвижване из улиците на града, но и за да се даде адекватно време за реакция на околните шофьори, когато извършват маневра. Това не би трябвало да е смекчаващо вината обстоятелства, но за пред съда явно е достатъчно добър аргумент.

Източник: БНР