дом Криминале Намериха тялото на момчето, потънало в заледен язовир край Марково

Намериха тялото на момчето, потънало в заледен язовир край Марково

423
ДЯЛ

Водолази от спасителния отряд на противопожарната охрана – Пловдив извадиха тялото на 15-годишното момче от микроязовира край пловдивското село Марково, съобщиха от пресцентъра на полицията. Момчето се удави вчера при опит да докаже здравината на леда на водоема.

Търсенето и изваждането на тялото на момчето бе отложено снощи, заради голямата дебелина на леда, което е можело да повреди екипировката на водолазите, имало и е мъгла, коментира главен инспектор от пожарната Димитър Бришимов, цитиран от БТА. Ледът е с дебелина 4 сантиметра, което е затруднило търсенето на тялото, тъй като е имало опасност от замръзване на дихателния апарат на водолаза и да не може да изплува, уточниха спасителите. По думите на Бришимов при тези атмосферни условия шансът за оцеляване на падналия във водата е много малък.

Детето е било на водоема заедно с още едно момче и момиче. Тръгнали по леда, а удавилото се момче се е опитвало да докаже, че ледът е здрав, подскачайки на него. Ледът се пропукал и момчето пропаднало във водата, а останалите две деца се паникьосали и вместо да се обадят на тел. 112, звънели на свои близки. Сигналът до тел. 112 е подаден малко преди 17,00 часа.