дом Общество Наплив в пловдивската пожарна – 10 души се борят за едно място,...

Наплив в пловдивската пожарна – 10 души се борят за едно място, ето изискванията

118
ДЯЛ

Борба за свободните места в пловдивската пожарна – за една позиция кандидатстват около 10 души. Позицията за пожарникари е все по-търсена, младите таланти имат амбицията да спасяват хора и да бъдат полезни на обществото. В пловдивската пожарна има обявени 9 свободни позиции, за страната са общо 79 вакантни длъжности.

Кандидатите за участие в конкурса трябва да са дееспособни физически лица, които отговарят на следните изисквания: да притежават българско гражданство, да не са осъждани или обвиняеми, да са под 40 годишна възраст, да имат завършено средно образование

Кандидатите преминават през предварителен изпит, който се състои от 4 компонента – скок на дължина от място, гладко бягане, преодоляване на 60 метрова пътека с препятствия, изкачване на 7 метрова пожарникарска стълба. Според своите резултати те биват оценени по точкова система.

Всеки един бъдещ огнеборец след като премине кандидатския изпит и бъде одобрен за длъжността се изпраща на 6-месечно обучение. Първите 3, от които младите момчета преминават пожарникарско обучение в морската столица – Варна. Втората част представлява обучение при „Бедствия и аварии” в Монтана.