дом Криминале Натоварен уикенд за нощните патрули в Пловдив

Натоварен уикенд за нощните патрули в Пловдив

454
ДЯЛ

Полицията в града обичайно има доста работа в късните часове на дните между петък и неделя, благодарение на желанието на хората да разпускат с прекомерни количества алкохол.

Прекалено често на униформените се налага да се намесват по няколко пъти на дежурство, но рядко са случаите, в които едновременно трябва да се справят с два проблема.

Това се е наложило на двама дежурни полицай в нощта на петък срещу събота, когато трябвало да преследват нарушител на пътя, отказващ да спре при съответните сигнали за проверка. Гонката приключила пред популярно заведение в „Кючук Париж“, а там сцената придобила по-големи мащаби.

Група подпийнали младежи се забавлявали на гледката при обиска на автомобила, но един от тях започнал да прекрачва границата, опитвайки се да влезе в словесна схватка с органите на реда. Приятелите му успяват да го вкарат обратно в клуба, от където няколко минути по-късно изхвърчал, след като бил изгонен от охраната.

23-годишният младеж нямал намерение вечерта му да приключи така и да се прибере у дома, а вместо това продължил конфликта си с полицаите, като дори в даден момент им посегнал. Това вече била капката, която преляла чашата, и той бил повален на земята, за да бъде арестуван, а в последствие и осъден по бързата процедура за хулиганство.

Източник: TrafficNews.bg