дом Криминале Непълнолетните убийци от Асеновград застават пред Темида отново

Непълнолетните убийци от Асеновград застават пред Темида отново

176
ДЯЛ

Непълнолетните убийци от Асеновград отново ще застанат на подсъдимата скамейка. Исмаил Асан/15/ и Митко Асенов/17/ са подсъдими за убийството на 48-годишния мъж в Асеновград. Предишното заседание, което бе преди 10 дни, бе отложено заради назначена експертиза. Ако тя бъде предстваена в съдебна зала, то делото ще продължи по реда си. Процесът е към своя край.

Всички свидетели бяха разпитани, приети бяха и част от експертизите.

Припомняме, че първоначално непълнолетните роми ударили в носа мъжа, който се прибирал към дома си след гостуване у брат му. Това станало в късните часове на 26 май. Митко и Исмаил издърпали торбата на мъжа, като успели да задигнат 3 лева и мобилен телефон. От удара обаче мъжът паднал на земята. Носът му бил счупен и започнало да шурти много кръв. Ромите оставили така жертвата си и отишли до близък магазин, от където си купили алкохол. След малко се върнали на мястото на инцидента и когато видели, че мъжът все още е там в безпомощно състояние по-малкият Исмаил започнал да скача върху главата му, докато го убил. Освен това около врата на жертвата има следи от душене.

Таксиджия, паркирал в близост, става свидетел на бруталната сцена и веднага вика полицейски екип, който е бил в близост на съседна улица. Униформените заварили младежите над трупа и веднага ги арестували, като едновременно с това извикали бърза помощ. За съжаление при идването си медиците само констатирали смъртта на асеновградчанина.

Припомняме, че заседанието стартира с обясненията на двете момчета. Те на дълго и широко разказаха какво се е случило в нощта на 25 срещу 26 май 2019 година. Пръв пред съда застана Исмаил, който заяви, че само няколко пъти е ударил жертвата без да е искал да го убие. Митко пък призна всички факти и обстоятелства по делото.