дом Общество Никакви промени в правителството не могат да го спасят

Никакви промени в правителството не могат да го спасят

99
ДЯЛ

В Пловдив Румен Радев заяви, че естественият изход от напрежението в страната е оставка и никакво прегрупиране в кабинета не може да спаси правителството. Той коментира и думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че Шиши му е редил служебното правителство преди три години. По този повод Радев заяви:

„Как да го коментирам? Аз нито познавам този Шиши, нито Доган, нито Божков и така нататък. Друг е давал, в случая премиерът, огромни обществени поръчки за милиарди, тъкмо на Шиши. Друг е пушил пури, друг е раздавал банки. Не моето правителство. Така че, който е имал вземане даване с целия този кръг, сега ще трябва да си носи последствията. Хората затова са на улицата. Протестът не е някакъв социален или политимчески. Той е морален протест. Той е за морала в управлението, в политиката, за начина на управление на държавата.“

В очакване на президентската визита пред сградата на Градската художествена галерия се бяха събрали две групи – привърженици на президента Радев, както и симпатизанти на ГЕРБ.

Привържениците на държавния глава го посрещнаха с бурни аплодисменти и скандираха името му. Те се снимаха с президента, който се спря при тях за кратък разговор.

Опонентите на държавния глава скандирпаха „Оставка“ и го очакваха с плакати „Радев, оставка!“, „Импийчмънт за Радев“, „Фигурант на Божков“. „Тук сме да кажем на президента на президента, че не сме мутри и сме разочаровани от него. Аз съм гласувал за ГЕРБ и съм един от тези 1 милион и 200 хиляди, които подкрепят правителството“, каза Мирослав Тенев, който каза, че е член на ГЕРБ.

Президентът Румен Радев беше в Пловдив, за да се срещне със студенти от специалност „Графичен дизайн и фотография“ на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив. Той разгледа тяхната изложба с фотографии и дизайнерски проекти.