дом Общество Нови 24-ма заразени с COVID-19 в страната, с коронавирус е и 64-годишен...

Нови 24-ма заразени с COVID-19 в страната, с коронавирус е и 64-годишен мъж в Пловдив

88
ДЯЛ

Новите случаи на коронавирус в България за денонощието са 24 и така общият брой заразени вече достигна 522-ма души. 13 от тях са в Смолян.

През тази нощ е починал още един пациент и общият брой смъртни случаи от COVID-19 е 18. Излекуваните пациенти вече са 37. Това заяви по време на редовния брифинг в Министерския съвет ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

От 24-мата в болница са приети десет души. Изследвани са около 400 лица. 13 са в област София – трима в “Пирогов“, един в Александровска болница, един във Втора градска болница, а осем са амбулаторни и се лекуват у дома.

Заразено е и момче на 17 години от Бургас. В Стара Загора са трима: лекар на 35 години, семейство: майка и син, като синът се е върнал от Англия, а бащата е дал положителна проба във вчерашния ден. Заболели са още двама мъже в Перник, в Сливен: две жени на 32 и 62 години. В Русе – мъж на 21 години, завърнал се от Англия. В Пловдив – мъж на 64 години. Кърджали – мъж на 71 години.

Най-младият пациент е на 1 година, а най-възрастният – на 86.

„С увеличение на лабораториите за тестване на коронавирус в страната ще имаме повишен капацитет за проби на 2 500-3 000 души. Това ще бъде и необходимо, тъй като се очаква броят на заболелите от COVID-19 да се увеличи, тъй като все още се смята, че пикът на заболеваемост не е достигнат“, каза проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра за заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб.

plovdiv168.com