дом Здраве Общинският кризисен щаб с още мерки в Пловдив

Общинският кризисен щаб с още мерки в Пловдив

98
ДЯЛ

Общинският кризисен щаб в Пловдив предприе нови мерки по разпореждане на кмета Здравко Димитров. Те са в изпълнение на последната заповед на здравния министър Кирил Ананиев и се отннасят за градския транспорт, болничните заведения и масовите мероприятия.

В транспорта

ОП „Организация и контрол на транспорта“ са изпратили писмо до превозвачите да спазват противоепидемичните мерки за засилена дезинфекция на автобусите на градския транспорт. Разпоредено е служителите от сектор „Общинска полиция“ да извършват проверки за носенето на маски от шофьори, кондуктори и пътници. При неспазване на разпорежданията ще се издават предупредителни протоколи и актове.

Здравеопазването

Общинските болници и консултативните центрове всеки ден ще изготвят доклади за това дали медицинският персонал е обезпечен с лични предпазни средства и за наличието на необходимите средства за дезинфекция.

Събития и мероприятия

На заместник-кмета по култура Пламен Панов, зам.кметът „Младежки и спортни дейност“ Георги Титюков и на директора на ОИ „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев е разпоредено да изготвят указания към организаторите на всички спортни, конгресни, културни и др. мероприятия, които могат да се провеждат на закрито и открито да се осъществяват при заетост на местата до 50%, спазване на дистанция от 1,5 м. и всички противоепидемични мерки.