дом Здраве Ограничават масовите събития в Пловдив заради коронавируса

Ограничават масовите събития в Пловдив заради коронавируса

84
ДЯЛ

Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че ще се наложи да се ограничат масовите събития в Пловдив след скока на заболелите с коронавирус.

Заради срещата в понеделник с представители на „Локомотив“, днес в 16 часа сградата на общината ще бъде дезинфекцирана.

„Притеснен съм за разпространението на коронавируса в Пловдив. Това, което се случва не е нормално“, заяви Здравко Димитров. Той се съгласи с призива на директора на полицията ст. Комисар Йордан Рогачев за ограничаване на масовите събирания.

Не е изключено въвеждането на още по- строги мерки по време на фестивала Опера Опен на Античния театър. Изчакват се инструкции от НОЩ как да бъдат прилагани рестриктивните мерки.

„От една страна имахме повод за празненства като абитуриентските вечери, купата на Локомотив, наградите на БГ Радио и аз като кмет не мога да ги спра, но в същото време има ръст на случаите“, коментира Димитров. По думите му на срещата с Локомотив в заседателната зала всички са били с маски, но са ги свалили на терасата.

По повод решението на областния управител Дани Каназирева за премахването на бариерите на улиците Железарска и Дондуков кметът заяви, че само съдът може да му разпореди.