дом Криминале Осъдиха на 2 години и 4 месеца затвор, блъсналата и убила полицай...

Осъдиха на 2 години и 4 месеца затвор, блъсналата и убила полицай в Пловдив

712
ДЯЛ

Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимата Катя Лерца за виновна в това, че на 13 май 2017 г. в гр. Пловдив, по южното платно за движение на бул. „Санкт Петербург“, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Киа Спортидж“, е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила смъртта на Д. П., поради което я осъжда на 2 години и 4 месеца затвор при първоначален общ режим. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.
Съдът я признава за невинна за това да е допуснала нарушение на правилата по чл. 20, ал.2 от ЗДвП и я оправдава по първоначално повдигнатото ѝ в този смисъл обвинение.
Съдът лишава подсъдимата Лерца от право да управлява МПС за срок от 4 години, считано от 6 юни 2017 г.
Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие по глава XXVII от НПК, като подсъдимата призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти, а съдът да ползва събраните на досъдебното производство доказателства. Размерът на наложеното спрямо подсъдимата ефективно наказание от 2 години и 4 месеца лишаване от свобода е определен след намаляването на наказанието с една трета, съгласно чл. 58а, ал.1 от НК.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.