дом Други Оттеглиха предложението за паркинг на Пещерско шосе

Оттеглиха предложението за паркинг на Пещерско шосе

61
ДЯЛ

Кметът на район „Западен“ Димитър Колев (ГЕРБ) предложи от дневния ред на днешната общинска сесия да отпадне разглеждането на точката за отдаването под наем на терен на „Пещерско шосе“. Зам.-кметът архитект Невена Белчева, която е вносител на въпросното предложение, го оттегли с мотив да се преразгледа и преработи, за да се запази обществения интерес.

Припомням, че още вчера от ВМРО заявиха, че ще искат отдаването под наем на 7-декаровия терен до РЗИ и близката болница да отпадне. Димчо Петров от воеводите заяви, че до момента има 20 души, които са се включили в подписка срещу изграждането на паркинга. Жителка на района призова от трибуната съветниците да преосмислят цялостно идеята за паркинг на това място.

Петров поиска оттегляне и на точката за отпускане на сума от над 200 хиляди лева от бюджета на общината за идната година за проекта по изграждане на детска градина „Богомил“.

„Не разбираме каква е причината в проекта да не залегнат основни неща. Искаме точката да отпадне и да се направи ревизия на целия проект. Да се разбере кой е виновен проект с еврофинансиране да се дофинансира от общината“, каза той.

Съветниците обаче не приеха предложението и финансирането ще остане в дневния ред. Николай Радев от БСП възрази на ВМРО, че са в коалиция в нацционален мащаб с тези, които по думите му „правят това“. „Не можем да спрем финансирането на детска градина“, заяви Радев.