дом Здраве Още медици от „Пълмед“ с ковид, неврологичното отделение е под карантина

Още медици от „Пълмед“ с ковид, неврологичното отделение е под карантина

80
ДЯЛ

Към днешна дата общо регистрираните случаи на заразени с Covid-19 в Пловдив и областта са 455. Най-много са в Община Пловдив – 277. Сред случаите обявени днес имаме с положителна проба за COVID-19 на седем месечно бебе.

От регистрираните случаи през почивните дни и направеното епидемиологично проучване в неврологичното отделение на УМБАЛ „Пълмед“ са констатирани общо 9 положителни проби, в това число и две на лекари, които бяха обявени миналата седмица.

Сред новите случаи са заразени медицински сестри, санитар и медицински секретари. Всички те са на домашна изолация, изследвани са и контактните им лица. Отделението е под карантина до 23 юли, като там са извършени всички необходими противоепидемични мерки, предписани от РЗИ.

От всички потвърдени случаи в областта до момента 38 са инфектираните медицински лица, от които 16 са излекувани. На домашно лечение са 21. Има само един хоспитализиран санитар.

За трите дни имаме общо 5-ма хоспитализирани. Общият брой на пациентите, лекувани в болници с коронавирус е 55.

Свободните легла в болниците, определени да приемат и да лекуват пациенти с коронавирус са 119, а за интензивно лечение са 26.

Положителните проби за коронавирус общо в Община Родопи са с 56, следват Кричим – с 22 случая, Карлово – 17, Хисар – 3, Стамболийски – 16, Калояново – 1, Перущица – 20, Раковски – 7, Марица – 8, Асеновград – 18, Брезово – 2, Куклен – 3, Садово – 4, Първомай – 1. Това съобщи по данни на РЗИ председателят на Областния кризисен щаб и областен управител Дани Каназирева.

„Усилията ни към момента са насочени към болниците, организацията им за лечението на пациентите, както и обезпечаването на лекарските екипи в тях. В непрекъсната връзка сме с ръководствата на здравните заведения, Спешна помощ и РЗИ. В усложняващата се ситуация отново апелирам за лична отговорност, внимание и доколкото е възможно да се спазват предписаните мерки от здравните власти.“ – коментира областният управител.