дом Здраве Още 31 работещи в завода за авточасти в Смолян са с COVID...

Още 31 работещи в завода за авточасти в Смолян са с COVID 19

7
ДЯЛ

Още 31 от работещите в Завода за производство на автомобилни части в Смолян са позитивни на коронавирус. Това обявиха от РЗИ и уточниха, че по общини случаите са 7 в Смолян, 9 в Мадан и 15 в Рудозем. Потвърдените от предприятието се проучват и се издават предписания за 14-дневна домашна изолация. Изследванията на работещите все още продължават.

Припомняме, че след първите 7 случая там от миналата седмица, в понеделник бе съобщено за други 60 заразени, които вчера бяха коригирани на 57. Общо направените проби, по данни от Завода, са 377. Очакват се резултатите на още 20 души.

Извън това огнище, в област Смолян има още 5 нови случая на заразени с COVID 19 от последното денонощие. Това са 4-ма души от община Смолян и 1 от Рудозем. От тях двама са мъже и три жени на възраст от 26 до 79 години. Те са на домашно лечение и под наблюдение на личен лекар, като двама са с диагноза пневмония.Продължава епидемиологичното проучване за установяване на контактните с тях и предприемане на епидемиологични мерки, съобщават от здравната инспекция.