дом Общество Петимата с COVID-19 в Инфекциозна клиника са в добро състояние

Петимата с COVID-19 в Инфекциозна клиника са в добро състояние

16
ДЯЛ

Общо 5 са болните от коронавирус, които са настанени до момента в Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Свети Георги“. Днес се очаква там да бъде приета и 21 годишна жена, която се е лекувала в Клиниката по пулмология към лечебното заведение. Тя е един от двата нови случая, които бяха оповестени вчера от Националния кризисен щаб. Жената е лежала в пулмологията, тъй като е имала пневмония.
Очакваме днес тя да бъде настанена при нас. Другата пациентка е в Инфекциозна клиника. Тя е пристигнала от Англия, това заяви пред Радио Пловдив доцент Андрей Петров, завеждащ на Инфекциозна клиника.
Всички пациенти, които са настанени в клиниката са в сравнително добро състояние, нямат дихателна недостатъчност.
Доцент Петров допълни още, че в клиниката се лекува медицинската сестра от Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ „Свети Георги“, а също и жената на лекаря от Спешното отделение в „Пълмед“. На лечение в Инфекциозна клиника са и първите приети с диагноза COVID-19– на 39 и на 35 години.
Те са в добро състояние. Единият пациент вече оздравява, обяснява пред Радио Пловдив доцент Петров.
До няколко дни в Инфекциозна клиника ще бъде разкрит първи лечебен блок с още 36 легла, който ще е обособен изцяло за лечение на пациенти с коронавирус. В момента тече инструктаж на медицинския персонал за работа с дихателната апаратура.