дом Други Петър Манджуков дари на Специалните сили в Пловдив модерен реанимобил

Петър Манджуков дари на Специалните сили в Пловдив модерен реанимобил

199
ДЯЛ

От днес Съвместното командване на специалните операции разполага с модерен реанимобил. Командирът им генерал-майор Явор Матеев получи на официална церемония ключовете на високопроходимата линейка със съвременно оборудване, каквото притежават малко болници у нас от дарителя Петър Манджуков.

„Подобен реанимобил с това ниво на оборудване не сме имали досега“ – подчерта генерал-майор Матеев и допълни: „Ние сега сме в усилен период на парашутни скок, така че още следвашата седмица ще бъде най-малко на парашутни скокове тази линейка. До края на годината имаме много наситен календар на учения – и наши, и съвместни с другите, и международни. Така че още от понеделник влиза в сериозна употреба“.

В знак на благодарност той връчи на дарителя новия знак на Специалните сили и почетна грамота за особени заслуги, проявен граждански морал, благотворителност и патриотизъм, и за утвърждаване на развитието на Силите за специални операции на Българската армия. Пред тържествения строй бизнесменът от своя страна пожела линейката да не се използва за сериозни поводи. Със същите думи и пловдивският митрополит Николай се обърна към военослужещите.
А от медицинския екип към ВМА Пловдив, който ще обслужва линейката, споделиха, че с реанимобила ще бъдат по-спокойни в оказване на необходимата, когато се наложи, адекватна, бърза и компетентна медицинска помощ.