дом Спорт Пловдив е готов за Световното по гребане

Пловдив е готов за Световното по гребане

654
ДЯЛ

Членовете на Международната федерация по гребане (FISA) са категорични, че е крайно време Пловдив да се превърне в домакин на Световното първенство по гребане.

Всичко върви по план около изграждането на втория гребен канал, като това бе едно от основните изисквания за организиране на най-големия международен форум в този спорт.

Градът ни има дълбоки традиции в гребането, като до момента са организирани редица мащабни събития, но до момента никога не е имало Световни финали.

Екологичният въпрос е вече решен, като се предвижда да се инвестират общо около 5 милиона лева за залесяване, изграждане на изкуствено езеро, паркове, градинки и други подобни в района на втория гребен канал. Така притесненията на еколозите би трябвало да бъдат разсеяни, защото редките видове птици, които гнездят в района ще се сдобият с още по-добри условия за това.

Очакваме турнира да се състои през септември тази година, като това ще е едно от най-важните събития в българския спортен календар за последните 20 години.

Източник: Община Пловдив