дом Общество Пловдив отбеляза Деня за безопасност на движението

Пловдив отбеляза Деня за безопасност на движението

160
ДЯЛ

Пловдив отбеляза Деня за безопасност на движението в „Южен“ и „Тракия“. В Международен ден на безопасността на движението заместник-кметът Тодор Чонов посети районите „Южен“ и „Тракия“, където бяха обновени площадките по безопасност на движениетои. Чонов коментира с кметовете Костадин Язов и Костадин Димитров бъдещи съвместни инициативи за обучение на учениците, в чиято програма е залегнала темата за безопасността на движението.

Общинското предприятие „Организация и контрол по транспорта“ ремонтира двете площадки, като замени счупените знаци, неработещите светофарни уредби и постави нова маркировка. Бюджетните средства, отделени за обновяването, са в размер на 15 000 лева, посочи инж. Пламен Вълков, директор на ОП ОКТ.

„Планираме да освежим и площадката за безопасност на движението в район „Северен“, която се намира близо до ОУ „Христо Г. Данов“, съобщи още заместник-кметът Тодор Чонов.

Заедно с кмета на района Стоян Алексиев обсъдиха да се постави нова светофарна уредба, осветление, видеонаблюдение, да се подменят счупените знаци, да се сложат нови пейки и да се засадят допълнително дървета.

Допълнително във връзка с днешния Международен ден на безопасността на движението Община Пловдив активно се включи в националната кампания на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. На 7 възлови кръстовища из града са сложени билбордове, които да привлекат вниманието както на шофьорите, така и на останалите участници в движението – пешеходци, велосипедисти да бъдат по-внимателни и толерантни. „На пътя животът е с предимство“, „Пиши, когато стигнеш“, „Скоростта убива“, „Коланът спасява живот“. Това са само част от призивите, които апелират към повече бдителност.

Община Пловдив отбелязва днешния ден и с надпис на електронното табло над подлеза на ул. „Гладстон“, а служители на МВР и сектор „Общинска полиция“ също ще се включат в кампанията, като раздадат информационни материали.