дом Общество Пловдив плаща 600 000 лева за частния имот на централния площад

Пловдив плаща 600 000 лева за частния имот на централния площад

367
ДЯЛ

Пловдивският Общински съвет прие да се платят 600 000 лева за придобиване на частния имот от 286 кв метра край Централна поща.

 Прие се и предложението на Едуард Сарафян сумата да се плати на две части от по 300 000 лева през тази и следващата година. 600 000 лева е и сумата, поискана от собствениците на имота. 

Не бе одобрено искането на Камен Шишманов от Обединени патриоти да се платят 171 000 лева, което той определи като справедлива пазарна цена. 

В близо едночасовите дебати по темата спорът бе дали имотът да бъде придобит на поисканата цена, за да не се бави реконструкцията на площада, или пък да продължат преговорите с частните собственици. 

Председателят на Общинския съвет Савина Петкова припомни опита на общината с друг реституиран имот на метри от сградата на общината. Тогава съдът наложи общината да плати на собствениците пропуснати ползи и затова се разделихме с 4 общински имота, добави тя. 

Слави Георгиев от групата на патриотите опонира, че съветниците боравят с парите на пловдивчани. Първоначално той предложи за имота да се платят 100 000 лева, но след това оттегли искането си в подкрепа на предложението на колегата си Камен Шишманов.