дом Здраве Пловдив се готви за ръст на болните с коронавирус

Пловдив се готви за ръст на болните с коронавирус

70
ДЯЛ

“Ситуацията в Пловдив с разпространението на коронавируса се усложнява“, това заяви областният управител Дани Каназирева, която прекрати отпуската си. Тя добави, че затова свиква извънреден Областен щаб, за да се набележат мерки за организирането на масовите мероприятия.

Междувременно с решение на Медицинския щаб се дава срок от 24 часа на МБАЛ „Св. Каридад“, корпус „Св. Анна“, за подготовка и преобразуване на 39 легла за COVID-19. Мярката се налага заради увеличения брой на заразените в областта.

„Благодаря на екипа на Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“, които въпреки голямото натоварване продължават да са на първа линия, а вчера реагираха незабавно на случай с 40 дневно бебе, което бе прието в отделението като контактно на баба си и също е с положителна проба на COVID-19, допълни областният управител.
В Пловдив към този момент болните с коронавирус се настаняват и в МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Изпълнителният директор д-р Николай Салутски заяви, че лекуват петима пловдивчани с Ковид-19, имат още пет легла на разположение. Случаите при тях са на три жени и и двама мъже със средно-тежки прояви. болницата разполага с шест апарата за ветилация и командно дишане.