дом Скандално Полицаи под прикритие „арестуваха“ този пловдивски „Мерцедес“! Вижте защо

Полицаи под прикритие „арестуваха“ този пловдивски „Мерцедес“! Вижте защо

2731
ДЯЛ

Полицаи под прикритие спряха продажбата на „Мерцедес“ с пловдивска регистрация , след като установиха, че автомобилът е вкаран нелегално от България в Турция, съобщават местните медии.
Акцията е проведена от екипи на бюрото за „Кражби на коли” към отдел „Обществена сигурност” при дирекция „Полиция” в град Адана.
След получени сведения, полицаите са набелязали сайтове, продаващи автомобили в интернет. Започнало обследване на всяко превозно средство, което се предлагало за продажба в Адана на официалния уебсайт на платформата за електронна търговия и обяви. Полицейското внимание било привлечено от луксозен автомобил с българска регистрация.
„Мерцедес“-ът, модел 2005 г., с регистрационен номер PB8607CB бил издирен в информационната система на митниците и се оказало, че автомобилът е влязъл в страната на 30 май 2016 г. от България. Нарушен бил срокът на пребиваване в Турция, поради което МПС-то е обявено за „нелегално”. Въпреки, че е издирван от органите на реда, автомобилът е бил пуснат за продажба.
След установените данни, от полицията в Адана започнали операция. Спецполицай влязъл в ролята на клиент и се е свързвал с Ахмед Окан по телефона. Казал е, че много харесва превозното средство и иска да го купи, уговорил си среща с продавача. Когато заподозреният пристигнал на уговореното място, полицаят се е идентифицирал и го арестувал. Колата е иззета и се намира на паркинга на полицейското управление в Адана.

Plovdiv168.com