дом Общество Полицията със засилени мерки за сигурност заради мача Ботев – ЦСКА

Полицията със засилени мерки за сигурност заради мача Ботев – ЦСКА

93
ДЯЛ

Засилени мерки за сигурност въвежда пловдивската полиция заради футболната среща между Ботев и ЦСКА-София, която ще се играе днес от 19.00 часа на стадиона на спортен комплекс “Ботев 1912“ в квартал „Коматево“.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за недопускане на инциденти на територията на града. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона. От сборните пунктове по маршрутите им на придвижване феновете на двата отбора ще бъдат съпроводени от полицейски екипи. По този повод от 17.00 ч. до 22.00 ч. е възможно да бъде въведена временна реорганизация на движението по ул. ”Коматевско шосе” и по ул. ”Захаридово”, в отсечката до кръстовището с ул.”Драговец”.

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона в Коматево служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите. Няма да бъдат допускани лица под въздействието на алкохол или наркотици, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни  без пълнолетен придружител. Притежатели на забранени предмети и вещи ще бъдат отвеждани и задържани в най-близкото районно полицейско управление. 

За да бъде избегнато струпване на желаещи да гледат мача, вратите на спортното съоръжение ще бъдат отворени в 16.30 часа.

Призовават се феновете да спазват стриктно разпорежданията на  служителите на реда, нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.