дом Икономика Премиерът открива икономическия форум в Пловдив

Премиерът открива икономическия форум в Пловдив

270
ДЯЛ
Той се организира за пръв път в Пловдив

Първият Пловдивски икономически форум ще се състои днес, а министър-председателят Бойко Борис ще го открие.

Над 80 изтъкнати икономисти от страната и чужбина ще говорят на форума, за да идентифицират и оценят икономическия растеж в региона ни.

Сред водещите теми ще са бъдещето на Европейския съюз, геополитиката в района, разширението на еврозоната, енергийният съюз, банковият съюз, Западните Балкани, преките чуждестранни инвестиции в България, корупцията, регионално развитие, икономически клъстери, образованието, демографията, отворените данни, изкуственият интелект, върховенството на правото и имуществените права.

На форума ще има хора от най-високите нива на политиката, стопанската и интелектуална област, както от България, така и от Европа.

Сред гостите ще са заместник-министрите Томислав Дончев и Екатерина Захариева, министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова, министрите на енергетиката и икономиката – Теменужка Петрова и Емил Караниколов. Част от чуждестранните гости ще са Александър Антич – министър на енергетиката на Сърбия, Аруп Банерджи – регионален директор на Световната банка на страните от ЕС, лорд Франсиз Мод – бивш държавен министър на търговията и инвестициите на Обединеното кралство, Ана Диамантопулу – бивш министър на Гърция, и още много други.

Източник: „Дарик“ Радио