дом Общество При оставка – експертен кабинет, а не избори

При оставка – експертен кабинет, а не избори

95
ДЯЛ

„Напрежението според мен дойде от пандемията от Covid-19 – заради ограниченията, заради възможността да се пътува, тя докара до фалит много хора, до по-ниски доходи. И това нещо ескалира. Много ми се искаше да е по политически причини – затова, което е направил главния прокурор Иван Гешев или да кажем някаква политика на правителството. Но това е фасадата пред която се прави. Иначе напрежението идва от пандемията“, заяви в интервю за Радио Пловдив Нидал Алгафари, политически пиар, който коментира протестите в страната.

Той заяви, че ако се стигне до оставка на Бойко Борисов, ще се върви към съставяне на нов кабинет, а не към предсрочни парламентарни избори.

„Пред Бойко Борисов има няколко варианта. Той трябва да избере дали да подаде оставка и кога да го направи. Тоест – в една битка да избере мястото и времето. Те няма да позволят Румен Радев да състави служебен кабинет. Те имат възможност да съставят ново правителство, в рамките на този Парламент, когато след оставка им се предостави мандат за съставяне нов кабинет. Вероятно ще се стигне до вариант експертно правителство, в което да се включат хора, които да подготвят изборите и то по начин, който е по-близък до тях. Почти съм убеден, че няма да има извънредни парламентарни избори“, каза още Алгафари.

Той твърди, че акцията на Христо Иванов в „Росенец“ е довела до сплотяване на редиците на ДПС.