дом Криминале Протест за освобождението на д-р Иван Димитров

Протест за освобождението на д-р Иван Димитров

573
ДЯЛ
Мнозина се застъпиха за д-р Димитров след ареста му

Днес пред сградата на Второ Районно в Пловдив бе организиран протест в подкрепа на д-р Иван Димитров, който е задържан за убийството на крадеца от средата на седмицата.

Полицията е установила самоличността на лекаря по видеозаписите около случая с убития Жоро Джевизов „Плъха„.

Мярката за неотклонение е за 72 часа, но протестиращите настояват за незабавното освобождение на д-р Димитров от ареста, тъй като се смята, че той е защитил семейството си в кървавата нощ.

Версията, която разказал на полицията, е, че около полунощ двама въоръжени крадци влезли в дома му и той влязъл във физическа саморазправа с тях, обезоръжавайкия единия от пистолета му, докато другият го наръгал с нож в крака. Тогава Димитров произвел изстрел към нападателите, с който убил „Плъха„, а другият нападател избягал в неизвестна посока.

Следователите все още събират доказателства по случая, за да стигнат до истината, но българското законодателство има огромен проблем, касаещ самозащитата с огнестрелно оръжие.

Очаква се протести тепърва да има, защото всеки един от хората, застанали зад Иван Димитров е на мнение, че той е изпълнил дълга към семейството си, като ги е защитил от нападателите с цената на всичко.

Източник: bTV