дом Криминале Развилнени се роми потрошиха Спешното отделение в Калояново

Развилнени се роми потрошиха Спешното отделение в Калояново

670
ДЯЛ

Кървав екшън се е разиграл тази нощ в пловдивското село Калояново, разказаха разследващи. Арестуван е 18-годишният ром Стоян Гадев с прякор Малката Кобра. Младежът е от село Първенец, бил на гости при роднини в Калояново.

На софрата снощи в махалата бил и друг роднина-22-годишният Иван Величков от Пловдив. Алкохолът дошъл в повече на компанията, за да покаже колко му е корава главата, Иван награбил стъклена бирена бутилка и я разбил в главата си. Тя се счупила, текнала кръв, спукал черепа си.

Тумба от 5-6 мъже поели към Спешна помощ в Калояново. Заради постоянните ромски набези и агресия, вратата на Спешното била заключена през нощта. Ромите звънели, викали, псували, съборили пейки, счупили едно от стъклата на сградата. Щом им отворили, връхлетели вътре със заплахи и закани за убийство. Ритали кошчета, съборили от бюрата цялата документация, заканили се на сирийският лекар д-р Ахмед Мусави.

Инициатор на цялото това кощунство бил Малката Кобра, който излязъл навън и започнал да скача върху личната кола на медицинската сестра. Била повикана полиция, докторът, сестрата и шофьорът на линейката били силно стресирани. В това време от махалата в Калояново надошли още роми. Само бързата намеса на два екипа полицаи от хисарската полиция предотвратила кървава драма.

Окървавеният Иван бил натоварен в линейката и откаран в пловдивска болница, а тълпа братовчеди тръгнала след него. Пред болницата ромите са прибрани на разпит от полицията, останалите в Калояново цигани също били закарани на разпит. Към момента официално арестуван е Малката Кобра, той ще остане зад решетките 24 часа, очаква се прокуратурата да удължи ареста.

Екипът от Спешна помощ се кръсти и казва, че ако не е била скоростната реакция на ченгетата, пиянската агресия на развилнелите се роми е щяла да се превърне в трагедия.