дом Криминале Ресторантьори, а не вегани са поръчителите на вандалщината срещу барбекютата в „Лаута“

Ресторантьори, а не вегани са поръчителите на вандалщината срещу барбекютата в „Лаута“

661
ДЯЛ

Случаят с потрошените барбекюта в парк „Лаута“ е близо до разкриване, след като от полицията вече имат няколко заподозрени.

Оказва се, че в района на общинските постройки има няколко заведения, които били афектирани от новоизградените безплатни скари. Посетителите на парка все по-често предпочитали да носят собствената си храна, вместо да предпочетат тази от заведенията.

Надписите с вегански лозунги имали за цел да хвърлят подозренията върху привържениците на веган-културата у нас, но фактът, че била използвана огромна физическа сила за разрушаването на бетонните плочи, кара следователите на смятат, че деянието е по-скоро на силни мъже, умеещи да въртят тежки чукове.

Освен това версията с вътрешната информация за неработещите охранителни камери, също допринася за горната теория, тъй като несъмнено местните ресторантьори биха имали по-лесен достъп до подобен тип информация.

От Следствието са уверени, че до няколко дни ще разкрият случая и виновниците за вандализма ще понесат своето наказание.

Източник: Вестник „Уикенд“