дом Общество Собственикът на „Витоша експрес“: Скъсаха договора ни под медиен натиск

Собственикът на „Витоша експрес“: Скъсаха договора ни под медиен натиск

815
ДЯЛ
Тихомир Асенов не мисли, че е нарушил договорните условия

Разразилият се скандал тази седмица за междуградския транспорт от Пловдив до София и обратно, продължава да се разгръща, тъй като и собственикът на „Витоша експрес“ проговори пред медиите.

В студиото на Nova Тихомир Асенов сподели, че „прекратяването на договора му е бил прибързано и необмислено. Извършено е под медиен натиск.“

Той признава още, че на няколко пъти е искал увеличение на цените на билетите, заради инфлацията от миналата година, но му е било отказване.

Припомняме, че фирма „Витоша експрес“ е спечелила обществената поръчка с оферта за малко под 7 лева за билет, но в изминалата година е транспортирала пътници за 14 лева, което е 100% увеличение на цената. Така теорията за инфлацията губи всякакъв смисъл.

От Столична Община заявяват, че договорът на превозвача е прекратен още преди месец, което означава, че извършваната дейност през последните седмици е била напълно незаконна.

Очаква се до 10 септември да бъде подписан нов договор с фирма „Бус Перник„, от където са предложили цена от 8,80 лева за билет.